Vereniging Buitenstad lanceert de website Parken in Almere

Almere kent heel veel groen en in een grote verscheidenheid. Het groen is een van de troefkaarten van Almere. Vereniging Buitenstad lanceert nu een website die de bewoners en bezoekers informeert over al die groene kwaliteiten van de stad: www.parkeninalmere.nl.

De Vereniging Buitenstad bestaat nu zeven jaar en wil de kwaliteit en de belevingswaarde van de diverse groene gebieden in en om Almere versterken. Buitenstad heeft eerst een folder uitgebracht met informatie over de ligging, de ontwerpgeschiedenis en de gebruiksmogelijkheden van de parken, stranden en (openlucht) attracties, kortweg de Parkenfolder genoemd.

De volgende stap was die van het bouwen van de website. Voor die website is een schat aan informatie verzameld, door te graven in het gemeentelijk archief, door het houden van interviews met de ontwerpers en vooral ook door er te gaan kijken, zowel met een drone als op de begane grond. De gebiedsmanagers van de gemeente hebben – naast het Prins Bernhard Cultuurfonds – een belangrijke bijdrage geleverd en zullen de website voeden met informatie over de manifestaties die in de parken zullen worden georganiseerd.

parkeninalmere-website

Dag van het Park: laatste zondag in mei

Veel van die manifestaties worden gehouden in het kader van de jaarlijks terugkerende Dag van het Park, elke laatste zondag in mei. Die dag wordt nu ook in Almere gevierd, elk jaar weer opnieuw en in zoveel mogelijk parken. Ook die viering in Almere is een initiatief van de Vereniging Buitenstad. De verschillende (bewoners)verenigingen die een park geheel of deels beheren spelen een niet te onderschatten rol in die viering en ook bij andere activiteiten die worden ondernomen en zij worden op de website allemaal genoemd. Via de website kunnen bewoners en bezoekers dus in contact treden met die verenigingen, bijvoorbeeld om een bijdrage te leveren of om gewoon mee te doen.

De website zal een bijdrage leveren tot het verkrijgen van een beter inzicht in de gebruiksmogelijkheden van elk park in Almere. Het resultaat is hopelijk dat de parken (nog) beter zullen worden benut en dat meer bewoners zich zullen gaan inzetten voor “hun” park. En dat is pure winst.

Reacties zijn gesloten.