Expertmeeting met Wayne Roberts, 17 april 2013

Wayne RobertsDe Canadese auteur Wayne Roberts was op uitnodiging van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) in Nederland. Op verzoek van Vereniging Buitenstad is de KNHM bereid gevonden om Wayne Roberts als gastspreker voor de Groene Sociëteit vrij te maken.

Hij is wereldwijd befaamd als voedselstrategie analist en staat bekend als de drijvende kracht achter de Toronto Food Policy Council. Hij adviseert over de rol van overheden bij stadslandbouw en geeft inzicht hoe stadslandbouw in een breder kader in gemeentelijk beleid ingebed kan worden.

Voor deze Groene Sociëteit werd een deelprogrammering opgezet en samenwerking gezocht met de Nieuwe Bibliotheek Almere waarbij naast Wayne Roberts, Arnold Michielsen, voorzitter van de Land- en Tuinbouworganisatie Regio Noord sprak over de insteek van de land- en tuinbouw in Flevoland, gericht op de toekomst en op de Floriade in 2022.

Deel 1 bestond uit een expert meeting en diner waarbij Wayne Roberts in gesprek ging met partners van Buitenstad om over de voedselstrategie voor Almere te spreken. Deze meeting vond plaats in de pronkkamer van de Stadsboerderij.

De expert meeting werd voorgezeten door Simone Eijsink, strategisch adviseur Europese en internationale betrekkingen Gemeente  Almere.

Deelnemers waren deskundigen die allen betrokken zijn bij de verschillende aspecten van voedselstrategie en /of stadslandbouw. De groep bestond uit vertegenwoordigers van particuliere groene initiatieven, stadsboeren en vertegenwoordigers van organisaties die zich met stadslandbouw bezig houden, vertegenwoordigers uit de gezondheidszorg en vertegenwoordigers van de Gemeente Almere.

Voertaal was Engels. Het verslag van deze bijeenkomst is daarom ook in het Engels opgesteld en treft u onder de link aan.

»» Verslag GS meeting Waye Roberts

Reacties zijn gesloten.